المقادير:
سمك ناضج مفتت او بواقي سمك او علبة تونة
1 بصلة صغيره
2 فص ثوم
بقدونونس او كسبرة
2 بطاطس متوسطة
ملح وفلفل
بيضة
2 ملعقة كبيرة بقسماط ناعم
للتغليف :
بيض وبقسماط ودقيق +1/2 كوب لبن حليب يخلط مع البيض
الطريقة:
اولا : يشوح البصلة المقطعة والثوم في زيت
1- نضع بواقي السمك بعد تنضيفها من الجلد والشوك في طبق
2- يضاف عليها البطاطس بعد هرسها جيدا بشوكة + بقدونس او كسبرة +البصل والثوم
3- يضاف 1 بيضة +2 م ك بقسماط مطحون ويقلب المزيج ثم يوضع في الفريزر ربع ساعة يتماسك
4-و يشكل خليط السمك والبطاطس علي شكل اقراص
ثم نضعها في دقيق ثم في خليط البيض ثم تغلف بالبقسماط الناعم وتدخل الفريزر نصف ساعة تتماسك
5-ثم تقلي في زيت قليل وليس غزير كما بالصورة والزيت يكون قليل مع نار هادئة حتي تكون ناضجة ولا تتفتت
ممنوع نزود الزيت وطبعا هتقلب باستمرار حتي تصبح ذهبية اللون وممكن اضافة جبن مبشور لو نحب
وتقدم بالف هنا...
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق